اسم هواگرد ها را چگونه انتخاب میکنند؟
شاید براتون سوال شده باشه که اسم هواگرد ها چگونه انتخاب می شود؟ نام گذاری هواگرد های نظامی با هواگرد های غیر نظامی متفاوت است ...
![اسم هواگرد ها را چگونه انتخاب میکنند؟](https://arshani.ir/uploads/images/2023/12/image_750x_656db7b39b0de.jpg)
شاید براتون سوال شده باشه که اسم هواگرد ها چگونه انتخاب می شود؟ نام گذاری هواگرد های نظامی با هواگرد های غیر نظامی متفاوت است و هر کشور یا برند یک سبک اسم گذاری دارد.معمولا نام محصولات نزدیک به هم است و یک نشان اختصاصی دارند.
ایلات متحده امریکا:
محصولات نطامی این کشور با حرف (F) شروع می شود که مخفف (flghter) به معنی هواگرد است که از یک شروع و تا سی و پنج ادامه دارد اما برخی از اعداد را ندارد و برخی از طرح ها را استفاده نمی کند و به دلایل مختلفی مثل اثبات تکنولوژی ساخته شده اند مثل (YF-23) که جای خود را به (F-22) داده است. تمامی محصولات نظامی این کشور توسط یک شرکت ساخته نمی شود و شرکت هایی مثل: بوینگ و لایکهید مارتین سازنده این هواپیما ها هستند.
تولیدات غیر نظامی این کشور توسط شرکت های بوینگ و مک دانل داگلاس ساخته می شود. مثلا محصولات بوینگ با (B-7) شروع می شود. و نکته جالب تر این است که تمام اجزای ساخت این هواپیما ها توسط یک کشور ساخته نمی شود. مثلا موتور هواپیما های بوینگ ساخته شده در کارخانه رولز رویس انگلیس است.
روسیه / شوروی
از مخفف ویژهای برای نامیدن هواپیماها استفاده میشود که معمولا از دو حرف اول نام یا از ترکیبی از حروف نام مرکب شرکت سازنده تشکیل شده و برای همه هواپیماهای تولید شده توسط یک شرکت یکسان است. بیشتر هواگرد های این کشور ساخت شرکت های سوخو (Sy)، میگ (Mig) ، کاموف(ka) است.
این کشور هواگرد غیرنطامی زیادی تولید نکرده است و فقط سه محصول سوخو100 ، برییف ار1 و برییف ار40 ساخت این کشور است.
اتحادیه اروپا
در اتحادیه اروپا محصولات نطامی با کلمه یورو شروع می شود و در ادامه با یک اسم به پایان می رسد. اما محصولات غیر نطامی این قاره را بیشتر برند هایی مثل ایرباس می سازد. سیاست نام گذاری ایرباس این است که حرف اول (A) باشد که مخفف کلمه ایرباس به انگلیسی است و عددی بعد باید 300 باشد مثل (A-350) که این قانون را رعایت کرده است.
البته موارد خاصی هم وجود دارند که گاهی هواپیمایی دستاورد خاصی یا نوآوری جدیدی در صنعت هوایی است و به این دلیل نام هواپیما مشهوریت خاصی مییابد در این موارد از نام مشهور به تنهایی استفاده میشود. مثلا در مورد کنکورد و میتسوبیشی زیرو این قانون به کار رفته است.